Freamăt Roșu 2016

RECOLTĂ 2016 | 14 % VOL. Freamăt roşu 2016 este un cupaj de Cabernet Sauvignon (44%), Merlot (41%) și Syrah (15%). Este un vin bogat, puternic și elegant, în același timp.

Cu o culoare intensă rubinie spre brună, amintind de vișina putredă, vinul prezintă un buchet cu note de cireșe coapte. Textura rotundă, fină, catifelată, cu taninuri echilibrate, este însoțită de un gust bogat de cireșe amare, prune uscate și coacăze negre.

 Etapele principale de realizare ale vinului:
• Cules manual, în lădițe; sortare pe masă vibrantă;
• Macerare pre-fermentativă de 5 zile pentru extragerea culorii și a aromelor;
• Fermentare alcoolică realizată cu drojdii autohtone;
• Macerare post-fermentativă de 8 zile pentru extragerea taninurilor;
• Fermentare malolactică realizată cu bacterii autohtone.

Descarcă fișa vinului

Freamăt Rosé 2019

RECOLTĂ 2019 | 12,5 % VOL. Acest vin este un cupaj de Syrah (50%) și Cabernet Sauvignon (50%). Cu o culoare roz deschisă, acest rosé întâmpină cu arome proaspete, fructate, cea predominantă fiind de fragi. Gustul este proaspăt, rotund, cu o aciditate plăcută care ne face să resimțim note de grapefruit și piersici. Etapele principale de realizare ale vinului :
• Macerarea timp de câteva ore pentru extragerea aromelor și a culorii;
• Presarea lentă și progresivă cu aport continuu de azot pentru a evita oxidarea aromelor;
• Fermentarea în rezervoare de inox, la temperatură controlată;
• Păstrarea pe drojdie timp de 4 luni, cu agitarea periodică a vinului.

Descarcă fișa vinului

Freamăt Alb - 2019

RECOLTĂ 2019 | 12 % VOL. De un galben pal, culoarea paiului, luminos și strălucitor, Freamăt alb este un cupaj de Fetească Albă (55%) și Fetească Regală (45%). El te întâmpină cu un nas fructat, cu arome de piersică, salcâm și citrice foarte coapte. Corpul este rotund, plin, cu o aciditate echilibrată, care lasă impresia de proaspăt și verde. Gustul fructat evocă nectarine. Mai târziu apar note de flori de salcâm și miere. Etapele principale de realizare ale vinului :
• Presarea lentă și progresivă cu aport continuu de azot pentru a evita oxidarea aromelor;
• Fermentare cu drojdii selecționate, în rezervoare de inox, la temperatură controlată;
• Păstrare pe drojdie timp de 4 luni, cu agitarea periodică a vinului.

Descarcă fișa vinului

Perfect Simplu - Fetească Neagră 2018

RECOLTĂ 2018 | 13,8 % VOL. Acest vin, realizat din struguri Fetească Neagră (prima Fetească Neagră a cramei Catleya), e de un roșu cu tente de magenta și are un corp elegant, echilibrat de timpul petrecut în baricuri de stejar românesc.

Regăsim în el atât arome florale și fructate (violete, cireșe amare) cât și pe cele specifice soiului, de ierburi proaspăt tăiate, și chiar note de lemn dulce.

 Etapele principale de realizare ale vinului:
• Cules manual, în lădițe; sortare pe masă vibrantă;
• Macerare pre-fermentativă de 9 zile pentru extragerea culorii și a aromelor;
• Fermentare alcoolică realizată cu drojdii autohtone;
• Macerare post-fermentativă de 12 zile pentru extragerea taninurilor;
• Fermentare malolactică realizată cu bacterii autohtone;.
• Maturare 10 luni (85% din volum în cisternă de inox și 15% în baricuri noi din stejar românesc cu ardere medie).

Descarcă fișa vinului

Perfect Simplu - Cabernet Franc 2018

RECOLTĂ 2018 | 13,8 % VOL. Acest vin este realizat din struguri Cabernet Franc și are o culoare roșu-violet, un corp rotund cu taninuri echilibrate, specifice soiului, completate și rotunjite de timpul petrecut în baricuri.

Aromele sale complexe variază într-un spectru larg, de la cireșe și coacăze negre, până la cele picante de piper mentolat și capsicum

 Etapele principale de realizare ale vinului:
• Cules manual, în lădițe; sortare pe masă vibrantă;
• Macerare pre-fermentativă de 9 zile pentru extragerea culorii și a aromelor;
• Fermentare alcoolică realizată cu drojdii autohtone;
• Macerare post-fermentativă de 12 zile pentru extragerea taninurilor;
• Fermentare malolactică realizată cu bacterii autohtone;.
• Maturare 10 luni (80% din volum în cisternă de inox și 20% din volum în baricuri noi din stejar românesc cu ardere medie).

Descarcă fișa vinului