CORCOVA RESERVE Syrah 2016
Producător: CORCOVA Roy & Dâmboviceanu
Soiul / Soiurile: Syrah
Regiune / Țara: D.O.C. Mehedinți - Corcova, Oltenia / România
An de recoltă: 2016
Volum alcool: 14%
Tip produs: Vin roșu sec.
Descriere produs
Un vin roșu intens, complex și condimentat (maturat circa 1 an în barrique din lemn românesc și franțuzesc), cu o aromă plăcută și seducatoare de fructe negre de pădure, completată de accente lemnoase de stejar și placute tuse vegetale. Gustativ este plin și corpolent, cu tanini bine integrați, un vin catifelat de un gust remanent foarte lung și complex condimentat.
Sugestii de servire
De consumat la temperatura de 18-20°C în pahare mari de vin tip Bordeaux, cu picior. Se recomanda aerarea în decantor larg, cu circa 20-30 minute înainte de servire.
Asociere culinară
Superb lângă preparate asiatice din carne de porc complex condimentate, sau mezeluri crud uscate și branzeturi moi sau semi-moi.
Asocierea ideală
Papricas sau gulyás / goulash de vită.
Note suplimentare
A obținut SEAL OF APPROVAL la AWC Viena în 2019, medalie de AUR la IWC București în 2020.
CORCOVA Cabernet Sauvignon & Merlot
Producător: CORCOVA Roy & Dâmboviceanu
Soiul / Soiurile: Cabernet Sauvignon / Merlot / Feteasca Neagra
Regiune / Țara: D.O.C. Mehedinți - Corcova, Oltenia / România
An de recoltă: 2017
Volum alcool: 14%
Tip produs: Vin roșu sec.
Descriere produs
Aromele sunt intense, de fructe roșii și negre de pădure, completate de arome subtile, lemnoase. Un cupaj din 3 soiuri, prietenos și echilibrat, foarte fructat și plăcut. Este bine structurat dar fără tanini dominanți. Este suplu și suculent și are o corpolență medie, cremoasa.
Sugestii de servire
De consumat la temperatura de 16-18°C în pahare mari de vin tip Bordeaux, cu picior. Se recomandă decantarea, chiar înainte de servire.
Asociere culinară
Excelent lângă mezeluri fine ușor afumate din carne roșie și / sau brânzeturi maturate. Savuros cu ciocolată neagră.
Asocierea ideală
Ceafă de porc la grătar, garnisită cu cartofi copti.
Note suplimentare
A obținut medalie de ARGINT la AWC VIENNA în 2020
Producător: CORCOVA Roy & Dâmboviceanu
Soiul / Soiurile: Sauvignon Blanc
Regiune / Țara: D.O.C. Mehedinți - Corcova, Oltenia / România
An de recolta: 2019
Volum alcool: 13.5%
Tip produs: Vin alb sec.
Descriere produs
Are arome complexe și fructate (de citrice, papaya, mere verzi, kiwi), îmbogățite cu note delicate, vegetale și ierboase. Este un vin alb de o tipicitate clasică pentru acest soi. Este vivace, cu o aciditate ridicată ce-i conferă prospețime și intensitate. Senzația finală remanentă este prelungă, cu note de merisor.
Sugestii de servire
De consumat la temperatura de 8-10°C în pahare de vin alb tip lalea, cu picior. Nu se recomandă decantarea.
Asociere culinară
Perfect de servit înainte de luarea mesei, ca aperitiv, dar și în asociere cu carne de peste gătită în abur sau la cuptor, cu ierburi sau în frunze de palmier.
Asocierea ideală
Hamsii prajite în făină de mălai.
Producător: CORCOVA Roy & Dâmboviceanu
Soiul / Soiurile: Cabernet Sauvignon / Pinot Noir / Feteasca Neagra
Regiune / Țara: D.O.C. Mehedinți - Corcova, Oltenia / România
An de recolta: 2019
Volum alcool: 13.5%
Tip produs: Vin rose sec.
Descriere produs
Un cupaj rose, lejer, proaspăt și aromat, perfect pentru zile însorite. Are o identitate aromatică aparte, florală și seducătoare, distinct fructata de fragi și citrice. Este plăcut, foarte bine echilibrat și de o senzație remanentă lungă și fructată.
Sugestii de servire
De consumat la temperatura de 10-12°C în pahare de vin alb tip lalea, cu picior. Nu se recomandă decantarea.
Asociere culinară
De consumat preferabil cu tartar de ton sau sushi / sashimi, este încântător lângă aproape orice fel de pizza, dar și cu preparate vegane și vegetariene.
Asocierea ideală
File de somon, tras în tigaie cu unt, garnisit cu salată și legume proaspete.
Producător: CORCOVA Roy & Dâmboviceanu
Soiul / Soiurile: Viognier
Regiune / Țara: D.O.C. Mehedinți - Corcova, Oltenia / România
An de recolta: 2019
Volum alcool: 13.5% (zahăr rezidual 8 gr/l)
Tip produs: Vin alb demisec.
Descriere produs
Proaspăt, plăcut și delicat dulceag, foarte fructat (cu arome distincte de piersici, mango, pere coapte și pepene galben). Are aciditatea bine integrată, o textură cremoasă și este de un gust final după înghițire, lung, cu note minerale.
Sugestii de servire
De consumat la temperatura de 8-10°C în pahare de vin alb în forma de lalea, cu picior. Nu necesită decantare sau aerare.
Asociere culinară
Perfect lângă bucătăria orientală, bogat condimentată chiar ușor iute sau cu sosuri dulci acrișoare. Merge bine cu preparate vegane sau vegetariene, cu salate de fructe, cartofi dulci sau cu supe creme din legume și fructe. La finalul mesei, este superb lângă brânzeturi tari maturate, chiar iuți, sau lângă deserturi nu foarte dulci: cremes / cremșnit, spumă de căpșuni, Pavlova sau mousse-uri de fructe.
Asocierea ideală
Grujoane sau aripioare de pui, picante, cu piure de mazare.
Producător: CORCOVA Roy & Dâmboviceanu
Soiul / Soiurile: Chardonnay
Regiune / Țara: D.O.C. Mehedinți - Corcova, Oltenia / România
An de recolta: 2019
Volum alcool: 13.5%
Tip produs: Vin alb sec.
Descriere produs
Aromele sunt intense de caise și piersici, completate subtil de accente de migdale dulci și briose. Un monocépage alb, proaspăt și totuși cremos (nu a intrat în contact cu lemnul), vioi și cu note finale de fructe exotice. Proverbialul vin de cursa lunga.
Sugestii de servire
De consumat la temperatura de 10-12°C în pahare de vin alb tip lalea, cu picior.
Nu se recomandă decantarea.
Asociere culinara
Antreuri ușoare din fructe de mare și / sau brânzeturi proaspete, sau langa preparate pescaresti servite cu mamaliguta ca la cherhana.
Asocierea ideală
Calcan pe plită, cu legume la grătar.